RUDI A MALAC TELJES FILM

  • No Comments

A Hut favorit, de a kosrlabdameccset a franc se tudja megtippelni, mr aludni se hagy az a Bratislava Ekkor Jarmilka megdhdtt, odaugrott a faliszekrnyhez, kivgta az ajtajt, s felkiltott: A jegyz r felllt, odadugta a flt, de elbb mg lils ajkra nyomta az ujjt. Akkor aztn mr ketten nzik az aspektusokat, s fogjk kzben a fejket. A szekrnybl laptokat vteleztnk, az elhagyatott vgnyrl pedig egy golyscsapgyon grdl csillt. Bondy aztn kijelentette nekem, hogy helyette csinltam meg azt az ttrst a kltszetben, hogy vele egyetrtsben lptem a totlis realizmus ingovnyos talajra, mint ahogy is az ben, ben rt verseiben.

Tudod, mi piszklja a legjobban a csrmet? Jarmilka elvrsdtt, abbahagyta a szmolst, s kijelentette: A frfiak sorra elveszik tle a kvt, a darukezel leugrik, s mr viszi is a kk bgrt. Gtlsos a libidjuk jegyezte meg a klt. Na ja, csuromvz a papucsom, s a tetejbe mg maguk azzal a ktrnnyal Ha egyszer szeptember msodikn csinlta nekem, akkor mjus msodikn pottyantom a vilgra A mieink nyomban agyba-fbe vertk, de aztn pazar tletk tmadt. Csak egy kicsit sznesebb tesszk a jemberek lett jelentette ki a klt, s tlcsrt formlva tenyerbl, tkiltott:

Az enymnek itt negyven tonna a kapacitsa Az egyik vak volt, az lt htul, a msik, az p szem meg ell. Bementem, ht a Frantt elvette a szvbaja, volt az, aki eladta a szvt, a vdr nagysg s a mellkasa kzepre toldott szvt. Na kikamatyoltam, kilubickoltam magam! Eltte kell ordiblni, nem pedig utna!

Szmomra ez realits, n a jvbe ltok, mg ha most a vlasztsokon tizennyolc szzalkot sem kapnnk Te s a te egsz ficsrnemzedked!

Tamás Vigh (ommani7) on Pinterest

Flelmetes, ahogy az tkzs utn sszekuszldik a daru ktlzete. Mindennek az anyja az oka! Jarmilka tlcra rakja a kvval teli kk bgrket, de a fnknje dhsen rordt: Ht ez gynyr lehetett jegyezte meg keseren a jegyz rez valami csodlatosan szp lmny lehetett: Sikerlt meggyznd magad, de manapsg ugyan ki veszi vdelmbe a legyztteket s megalzottakat, ha csak n volnk s mg pr ezren, de csupn nlunk szzezrvel vannak, milliszm Mikor besttedett, s mr kibgtem magam az ltzben, elmentem frdni.

Egy meztelen ficska hason fekdt a palln, s egy vesszvel valamit halszott a vzbl.

  CARTEA LUI IOV FILM

Bohumil Hrabal – Tkrk rulsa

Dobjon mwlac mg pr darabot, hogy a vorarbeiter ne mondhassa, hogy lgsok vagyunk A feje alatt rongyok, s egy mterre fltte izz szn sistereg a rsnyire nyitott kemencbl. Egy az Ondejnek, egy az stkocsira, egy az zemvezetnek, ruddi a Zelenknak, egy a lahounnak Aprcska masina volt, gy bl, az rgphengert le lehetett hajtani, s az sszecsukott gpet kt szjon hordtam, akr az iskolaknyveket a Monarchia alatt.

Ebben a minutban felpattant mellettem egy kipinglt arcocskj, csinos hlgyike, s felkiltott: Egy rabn ment fel a fszer mellett, lehajolt, s a cipfzjt ktzgette. Megtanultam olyan bravrosan gpelni rajta, hogy jjel is rhattam, mint ahogyan a vak zongoristk jtszanak hangszerkn. Aztn flment a tltsre, s a kertsek mentn kiment a vros mg.

Jj, tata, maga az? De ht Jarmilka, maga az utbbi idben valahogy olyan hvs hozzm! Aztn felllt, s szrakozottan jrklni kezdett az irodban.

Lm, ht maga mgis megcsinlta ezt nekem rvendezett az regr; amikor azonban jra elolvasta a srkvre sznt feliratot, melyet maga fogalmazott, megtdtt. Letelepszem mell, megfogom a kezt, megtapogatom a homlokt, s igen, tzel a lztl, a hasa gy kidomborodik, hogy azt suttogom magamban: Szp monds blintott a jegyz r, s beletemetkezett egy adsvteli szerzdsbe, mely fel volt blyegezve, gondosan le volt gpelve, piros-fehr sodort crnval ssze volt fzve, s a crna vgei piros viasszal le voltak pecstelve.

Most azonban, mieltt a felek jnnnek, mg tovbb teljea egy kicsit a vgrendeletem utols pontjn folytatta, s az asztalfikbl elhzott paprokban kezdett kotorszni. Heinrich Kampfe sorra hvta ki az embereket, s a szemlyi adataikat tudakolta A Perkeo mrkj rgp bja abban rejlett, hogy Egon Bondy, a klt megtiltotta nekem, hogy kirakjam a vesszket s kezeteket, rm parancsolt, hogy hagyjam csak gy a szveget, ahogy van, s fogjam fel grafiknak, artefaktnak.

Abbahagytam a zskvagdosst, s a szembe nztem: Hannes, hogy lehet az, hogy a kommunista kpviselk mind tlltk, a flslegesek meg szzezerszmra pusztultak el?

Elfelejtettem lepecsteltetni a cukorjegyemet. De ht ott sincsen semmi!

: Kids & Family – Hungarian / By Original Language: Movies & TV

Megfogod, vagy nem fogod meg? Traflt, egy null a javadra Gyere, gyere, muszj kikrdeznem! Ha lttad volna, ahogy az aprcska cignygyerekek kzen fogva vonulnak, s indulkat nekelnek, s aztn ahogy a kurvkkal egy fst alatt kinyrjk ket.

  PEMERAN KRISNA DI FILM MAHABARATA

De hiszen hsz ve az gyat nyomja! De n tbbet nem futok utna! Egsz nap, ezt hajtogatom magamban, s akkor knnyebb mosakodni, knnyebb beindtani a mindennapi komdit Reegen, anlkl hogy abbahagyta volna a mangncipelst, felnevetett: Vagy amikor a kpviselk azzal hetvenkedtek, hogyan jtszottk ki a trvnyeket az els kztrsasg alatt, hagytam pofzni ket, s aztn mondtam: A cignynak nem flt a foga a munkhoz. Csakhogy az a hitoktatn Sokol lny, s belergott a micsodjba, s a legnynek fel kellett szednie a kerkprjt, a tantn meg elrugdosta, mrmint a legnyt, egszen a csendrrsig.

Wir sind die Moorsoldaten, wir rcken mit Spaten, fr uns ist kein Frhling da Hogyisne, kapnk is egy akkora frszt, hogy leesne a fejem!

Keresztlbukdcsoltunk a szanaszt hajiglt vastmbkn, aztn fel a lpcsn a filn, Mudra kemencjhez, a heteshez. Aztn elvonulni vele az rkdok eltt, s az regecske klt kopogna az vegen, s hajlongana az embereknek?!

Nem vagyok tbb kert, s megllaptom, hogy az automatizmus mr rg felteleptett az autbusz lsre, megllaptom, hogy a perspektva beszippant az utckba, melyek oly keskenyek a tvolban, hogy egy bicikli sem karikzhatna vgig rajtuk, s mgis, mikor odarnk, kt autbusz is elfr egyms mellett, s a kitrul j perspektva j kicsinytst kohol Hamuzsrra, foszforra, nitrognre van gusztusom Und sind Sie gesund?

Egyszer hazatrben ltom az ablakon t, ahogy Franta az gyon fekszik, a felfordtott szken hasal, s nyszrg. Homokkal megrakott zskokat pakoltak a heftlingek htra, s feljegyeztk a slyt Nagymamii, a Zdeneek rkakilt a sznyegre, s n belelptem!

Jarmilka, ez a vlegnyed?