DRAMA GOSPODA GLEMBAJEVI ANALIZA

  • No Comments

Glembay opet ustaje protiv 4 toga. Poslije svirke na klaviru u prostoriju dolazi barunica. Leone odlazi na telefon. U to dolazi Glembay i govori da to nije potrebno. Please fill this form, we will try to respond as soon as possible. Vitka je i otmjena, ruke skriva u naborima rukava.

Size px x x x x Razgovor prekida barunica Castelli koja je jako ljuta jer je saznala vijest da joj Ignjat nije ostavio nikakav novac. Sve je puno gostiju. Ima prosijedu kosu, rijetku bradu, bez brkova. Uz nju stoji Leone Glembay. Govori da je Glembay nitkov, hulja, da ju je pokrao.

Leone mu govori da sjedne. Sami u salonu ostaju Leone i Angelika. Cvrkut ptica u vrtu.

Ima prosjedu kosu, rijetku bradu, bez brkova. We are a non-profit group that run this website to share documents. Dolazi barunica i moli Angeliku da ode po kravatu za Glembaya. Fabriczy, Altmann i Silberbrandt razgovaraju o smrti. Svi razgovaraju o portretu. Dobavljeno iz ” https: We need your help to maintenance this website. Gospoda Glembajevi Naslovnica hrvatskog izdanja drame “Gospoda Glembajevi” iz Barunici je svega dosta, zove psa i s pratnjom izlazi iz sobe na terasu, a zatim i u vrt.

  FILM SENZA LIMITI S.DARKO

U tom mumljanju padne. Na zidovima se nalaze petnaestak portreta obitelji Glembay. Govori da je barunica za sve kriva. We need your help!

Angelika stoji poput kipa. Please fill this form, we will try to respond as soon as possible.

Miroslav Krleža – Gospoda Glembajevi – Free Download PDF

Cvrkut ptica u vrtu. Ovaj odgovara da se tome protivi, a barunica govori da je boli glava. Angela ga dovodi do divana. U ustima ima lulu. U to dolazi Glembay i govori da to nije potrebno.

Gospoda Glembajevi – Wikipedija

Barunica dolazi, a Glembay je pita gdje je bila. Bankrot tvrtke Glembay Ltd. Sve je puno gostiju.

Uto dolazi Glembay i govori da to nije potrebno. Glembay opet ustaje protiv 4 toga. Gospoda Glembajevi je prva od tri drame iz glembajevskog ciklusa u koji spadaju i drame U agoniji i Leda.

Ostaje sama s Leoneom.

Smatra da to treba demantirati u novinama. U ustima ima lulu. Glembay pisma ne priznaje. Fabriczy, Altmann i Silberbrandt razgovaraju o smrti.

Tada u salon ulazi odvjetnik Puba. Leone joj govori kako je dotukao Glembaya. Sve se zbiva u sobi Leonea Glembaya. Leone mu govori da sjedne. Angeliki govori da glumi, da je drolja, da je ljubavnica kardinala.

  HELDINNEN FILM MARIANNE KOCH

Miroslav Krleža – Gospoda Glembajevi

Glembay mu govori da mu je mjesto u ludnici i da je to Daniellijeva krv, a ne Glembayeva. Sve se zbiva u sobi Leonea Glembaya. Svi dolaze za njom. Za to vrijeme dr. Govori da je Glembay nitkov, hulja, da ju je pokrao. Ovaj odgovara da se tome protivi, a barunica govori da je boli glava.

Angeliki postaje neugodno pa odlazi do drugih portreta. Svi razgovaraju o portretu. Uskoro u salon ulaze dr. Glembajevski argumentum ad hominem!

Gospoda Glembajevi

Smatra da to treba demantirati u dramma. Angelika i Leone ostaju sami. Poslije svirke na klaviru u prostoriju dolazi barunica. Tu se nalazi i Silberbrandt.

Silberbrandt u ljubavnoj vezi. Glembay opet ustaje protiv toga.

Govori o napisima u tisku koji nepovoljno govore o obitelji Glembay i posebno barunici. Leone odlazi na telefon.