BOBOIBOY MUSIM 3 EPISODE 24 JAGALAH BUMI BAHAGIAN 2

  • No Comments

Hampir setiap episod perkataan tersebut disebutkan. Lalu dia menjadi robot pembantunya. Sebenarnya, Jam Kuasa Ying membolehkan dia untuk memanipulasi masa. Rob, Robert dan Roberto menemani para tebusan di bilik kebal untuk melindungi diri mereka daripada polis, ketika itu BoBoiBoy dan kawan-kawannya datang untuk menyelamatkan tebusan. Beberapa minit kemudian, Probe telah berjaya menangkap Ying dengan menembak gas tidur kepadanya. Maka semua ahli di dalam bilik kebal minum sepuasnya sehingga perut mereka kekenyangan. Keesokan paginya, pada hari Ahad di Markas Kotak, Probe mengejutkan Adu Du pada awal pagi kerana pada hari itu kapal angkasa lama mereka akan sampai.

Buku resipi yang dicuri Adu Du rupanya hanyalah buku catitan senarai hutang pelanggan Tok Aba. Tetapi, kapal angkasa itu dikepung oleh lima buah kapal angkasa lain yang asing. BoBoiBoy Api menolak tawaran mereka dan menghabiskan mereka dengan bola api raksasa. Kemudian, mereka berdua pergi ke warung Tok Aba untuk menyampaikan berita baik itu. Rupa-rupanya, kekuatan tersebutlah kekuatan yang membuatkannya menjadi BoBoiBoy Api. Setelah lama terkial-kial memberkesankan kuasa penukaran molekul tanpa menyebut apa-apa, Iwan akhirnya akur kepada apa yang disuruh oleh kawan-kawannya. Si abang sulung bercermin mata menengking Bago Go kerana menyuruh orang yang telah menipu keturunannya lari, tetapi Bago Go cuba menutup jejak dengan berkata dia bercakap tentang “kari” dan bukannya “lari”.

Jelas seluruh kawannya tidak senang dengan perilaku buruk tersebut.

Sebelum mengedar biskut buatan Yaya itu, BoBoiBoy angin merasa satu keping biskut tanpa menyedari kesan yang bakal dihadapinya. Sekali terdengar ketukan pintu dan suara wira cilik itu memanggil supaya pintu dibuka, perompak bertiga itu terasa gertak, tetapi Rob dengan senang hatinya pergi membuka pintu untuk meminta autograf BoBoiBoy.

Namun begitu, Adu Du membalas dengan bertegas untuk berdikari dan sanggup hidup susah asalkan berjaya dengan usaha dirinya sendiri. Maka pertarungan berlarutan dengan berbalas tumbukan, tendangan dan tembakan oleh kedua-dua pihak yang kelihatan setanding dengan satu sama lain, dengan Sampahbot lebih menguasai perlawanan. Gopal melaporkan kerosakan di bahagian lubuk hati.

  FILM REBUTAN CINTA MONYET TENEBELLE

Senarai episod BoBoiBoy

Beberapa minit kemudian, Probe telah berjaya menangkap Ying dengan menembak gas tidur kepadanya. Adu Du dan Episove kalah teruk. Harga yang ditawarkan olehnya telah membuat Adu Du pengsan.

Dan akhir sekali, si abang sulung selaku ketua mereka memperkenalkan diri. Dengan kekuatan api dalam diri BoBoiBoy yang sangat kuat dan berbahaya, kawan-kawan BoBoiBoy menyarankannya agar segera kembali kepada keadaan asalnya semula. Ketika mereka melakukan hukuman mereka, mereka telah diganggu oleh Probe yang kemudiannya menembak BoBoiBoy, Fang dan Gopal. Namun, saat mereka berusaha melawannya, mereka kedatangan Raksasa Bawang, monster Adu Du lainnya, yang membuat air mata mereka keluar dengan deras sehingga semakin kesulitan untuk melawan.

Tetapi Adu Du menyeru musuh supaya berhenti seketika dan menyaksikan pertukaran kapal angkasanya kepada jagalha. Maka mereka semua bergegas mengambil tempat duduk masing-masing dan memakai tali keselamatan, kecuali Gopal yang tiada tempat duduk dan jagalqh berpegang kuat-kuat pada lengan Adu Du yang cedera sementara kapal angkasa melayang pada kelajuan maksima.

TV3 mengisikan dua episod dalam slot setengah jam pada hari Ahad pukul 7 malam. Pada masa muism sama, Rob, Robert dan Roberto tiba di hadapan bangunan Rintis Bank untuk melakukan sepertimana yang dirancang pada malam semalam.

Tetapi masih mengeluh kerana harapan bentuk bahgian amat tipis kemungkinannya untuk mengalahkan Megabot Scambot. Hampir setiap episod perkataan tersebut disebutkan.

Ochobot juga tidak mengingati jenis kuasa Gopal kerana BoBoiBoy menendangnya dengan kuat. Dia menyuruh Adu Du dan lain-lain supaya melarikan diri kerana abang-abangnya sudah datang untuk membalas dendam atas perbuatan Adu Du dan Probe menipu keturunannya tempoh hari, bahkan Adu Du adalah orang pertama yang berjaya menipu keturunan Bago Go.

Boboiboy Galaxy EP 22

Hampir semua cara untuk membuatnya tidur gagal, mulai daripada membuatnya pening, memaksanya memakan biskut Yaya, mendengarkan lagu tidur ciptaan Gopal, bahkan sampai harus mendengarkan lagu tidur vahagian Mandarin daripada Fang. Maka Gopal taat, tetapi disuruh berhenti melakukan demikian oleh Roberto yang mengugut akan meratih tangan Adu Du.

  NJAN KETTIYA PENNINITHIRI CHANDAM KURAVANE COMEDY

Kuasa Ying adalah kuasa larian kilat tetapi terganggu jika dia bersintetapi Gopal pula tidak tahu jenis kuasanya. Maka Gopal terpaksa berhenti sekerat jalan dan Adu Du masih lagi menahan kesakitan. Dengan ini, Cikgu Papa Zola menjadi pengadil dalam perlawanan itu. Ketika BoBoiBoy masuk ke dalam tren, dia berselisih dengan seorang budak lelaki misteri yang keluar dari tren tersebut.

Mereka bertiga ketiadaan “Pelan B”, jadi Roberto mengarahkan supaya mereka pergi ke “Pelan C” — iaitu “cabut”! Tetapi, malangnya saiz mereka sudah menjadi kecil dan rancangan mereka untuk makan BoBoiBoy itu gagal.

Senarai episod BoBoiBoy – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas

Malangnya, Yaya menjumpai mereka di situ dan akhirnya mereka telah dihukum oleh Yaya kerana masuk ke ruang guru yang merupakan kawasan larangan untuk pelajar. Dia telah memasukkan seluruh serpihan kekuatan tertinggi BoBoiBoy yang didapati semasa melawan Robot Pango dan Raksasa Bawang ke dalam kepala robot tersebut.

Percantuman itu sungguh menggerunkan anak-anak kapal Adu Du, lebih-lebih lagi empunya kapal itu sendiri. Saat ia ingin masuk, api dari telapak tangannya justeru membakar pintu stor tersebut. Tidak lama kemudian, kekuatan misteri muncul ketika BoBoiBoy tidur. Gopal bertanya, siapa pula yang akan memakai musmi kuasanya.

Lima Panglima Scammer turut mengekori mereka sehingga jauh dari tempat tadi. Bago Go, si penjual senjata haram itu terkenal dengan kelicikan dan harga-harga barangannya yang mencekik darah.